Wie ben ik?

Over Massagepraktijk Moon

In mijn praktijk richt ik me vooral op de ontspanning en het ont-stressen, met behulp van massages.

Als je klachten hebt gekregen door een verkeerde werkhouding of doordat je toch vaak net te lang achter je computer zit, kun je ook prima bij mij terecht.

Huiselijke sfeer

Mijn naam is Monique en ik verwelkom je graag in mijn praktijk aan huis in Hoorn. Ik woon hier met mijn man Huib en zoon Thijs. Mijn praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping van ons huis. Ik heb hier in 2019 voor gekozen, om mijn klanten in een gezellige, huiselijke sfeer te ontvangen.

Ik doe er alles aan om mensen op hun gemak te stellen en een fijne sfeer te creëren. Mensen merken dat al zodra ze binnenkomen, de diffuser met heerlijk geurende essentiële oliën staat hier altijd aan.

 

De overstap naar masseren

Voordat ik met het massagevak in aanraking kwam, had ik een drukke, stressvolle baan als juridisch secretaresse. Al een tijdje vroeg ik mezelf regelmatig af of dit nog wel de juiste baan was voor mij en of ik misschien niet heel iets anders wilde doen.

Een goede baan zet je echter niet zomaar aan de kant en ik wist ook niet wat ik dan wilde gaan doen. Doordat ik steeds maar doorging en niet voldoende naar mijn lichaam luisterde, ging ik te vaak en te veel over mijn eigen grenzen. Totdat ik op een dag niet meer verder kon. Mijn ‘niet zeuren, doorgaan’ instelling had tot een burnout geleid. Mijn lichamelijke klachten leidden uiteindelijk ook tot de diagnose fibromyalgie. Ik was niet meer in staat om te werken, zo veel had ik van mezelf gevergd. Ik moest rustig herstellen.

Maar dit was wel het moment van de waarheid, het moment dat ik zelf kon gaan kiezen wat ik écht wilde, al had ik het liever op een andere manier gewild.

 

Voldoening in mijn werk 

Ik kwam een cursus ontspanningsmassage tegen en ik was nieuwsgierig of dit iets voor mij zou zijn. Vanaf het eerste moment was ik verkocht en ben ik verder gegaan voor mijn diploma wellness therapeut bij Lian Bart in Purmerend. https://www.lianbart.nl
En sindsdien ben ik steeds meer aan het leren over massages en het behandelen van klachten. Ik help graag mensen. Als mensen blij de deur uitgaan, geeft me dat zo veel voldoening! Bovendien word ik zelf ook heerlijk rustig en ontspannen van het geven van massages.

 

De balans vinden

Naast het werken in mijn praktijk spreek ik graag met vriendinnen af om bij te kletsen of te gaan winkelen. Zo af en toe vind ik het leuk om beurzen af te struinen naar brocante meubeltjes, die ik vervolgens zelf opknap. Maar ook de rust opzoeken in de natuur vind ik fijn. Even stilstaan bij mezelf en wat ik nodig heb. Dat heb ik geleerd van mijn burnout, luisteren naar mezelf. Voor mezelf heb ik de juiste balans tussen spanning en ontspanning gevonden en ik vind het heel mooi dat ik daar anderen nu ook mee kan helpen.