Behandelingen

Over Massagepraktijk Moon

In mijn praktijk richt ik me vooral op de ontspanning en het ont-stressen, met behulp van massages.

Als je klachten hebt gekregen door een verkeerde werkhouding of doordat je toch vaak net te lang achter je computer zit, kun je ook prima bij mij terecht.

Wat is wellness?

Mijn behandelingen staan in het teken van wellness. Wat betekent wellness eigenlijk?

Wellness is een samenvoeging van de woorden well(being) en fitness. Wellness, in de breedste zin van het woord, betekent welzijn.

Veel aspecten hebben invloed op je gevoelens van welzijn: gezonde voeding, ontspanning, beweging, sociale contacten, persoonlijke ontwikkeling, etc.

In mijn praktijk richt ik me vooral op de ontspanning en het ont-stressen, met behulp van massages.

Als je klachten hebt gekregen door een verkeerde werkhouding of doordat je toch vaak net te lang achter je computer zit, kun je ook prima bij mij terecht.

Wat doet een massage voor je?

Het lichaam is een prachtige ingang om meer te kunnen ontspannen. Een massage verlaagt het niveau van stresshormonen in je lichaam, waardoor je rustiger wordt, beter kunt nadenken en relativeren en je emoties kunt reguleren. Je zenuwstelsel kalmeert, waardoor pijn vermindert.

Massages zijn een snelle en effectieve manier om rust in je hoofd te creëren. Je staat na een massage letterlijk en figuurlijk weer stevig met je voeten op de grond, waardoor je je stabieler voelt. Daarnaast geeft het krijgen van een massage een heerlijke luxe gevoel, je geeft jezelf er echt een cadeautje mee.

De eerste afspraak

Een intake is altijd onderdeel van de eerste afspraak. Ik wil graag weten wat de reden is van je komst, of je klachten hebt en of er bijzonderheden zijn, medisch gezien. Vervolgens overleggen we samen welke massage of behandeling het meest passend is. Uiteraard mag je ook je eigen wensen hierin aangeven (erotische massages zijn niet bespreekbaar).

 

De behandelingen:

 

*Hotstone.

De warme basaltstenen helpen je spieren sneller te ontspannen. De warmte dringt diep door in de spieren, wat een heerlijk ontspannen gevoel geeft. Ik gebruik de stenen als ligstenen, maar ik masseer er ook mee. Vooral in de herfst/winter is de hotstone massage heerlijk!

50 minuten €50

 

*Cupping.

Cupping wordt gebruikt om vastzittend bindweefsel los te masseren. Een teken dat je bindweefsel te strak is, is dat je ook het gevoel hebt dat je huid te strak om je heen zit. Je kunt ook plaatselijk pijn, jeuk of ongemak voelen, wat maar niet weggaat. Een cupping behandeling kan dan meteen verlichtend werken. De cups worden op je huid gezet en vacuüm getrokken, waardoor je huid opgetild wordt. Hierdoor kunnen verklevingen opgelost worden en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Je voelt je direct letterlijk losser in je vel zitten. Een voorbeeld waarbij je dit snel kunt ervaren is bij COPD. Cupping kan er vrij snel voor zorgen dat je weer vrijer kunt ademen. Verder kan cupping ingezet worden bij cellulite, bijvoorbeeld op de benen. Dit is alleen maar effectief als kuur, dus meerdere behandelingen achter elkaar.

30 minuten €25
1 uur €47

 

*Honing-Bindweefselmassage.

Deze behandeling bestaat uit een honing-scrub-behandeling, reiniging, honingpakking, honingmassage en een honingbindweefselmassage. Honing brengt vocht in je huid, het is dus fijn voor mensen met een droge of vochtarme huid. Honing is verzachtend, desinfecterend, ontstekingsremmend en helend voor de huid.

1 uur en 15 minuten €65

 

*Droge Hamam.

De hamam-massage is een schuimritueel, met een spons-zeepmassage en ontspanningsmassage. Voor de massage wordt je huid gescrubt met een dode zeezout-scrub. Het schrubben gebeurt met een speciale scrubhandschoen. Deze behandeling heet de droge hamam. Een echte hamam behandeling gebeurt in een natte ruimte, waarbij veel water wordt gebruikt om de zeep af te spoelen. In mijn praktijkruimte gaat dat niet, daarom gebruik ik warme, natte handdoeken om de zeep te verwijderen.

1 uur €60

 

*Full-body wellness massage.

Een totale lichaamsmassage van de rug, nek, schouders, benen, voeten, decolleté, buik, armen en handen. Tijd voor jezelf, voor je lichaam. Even helemaal niets. Tip: Combineer deze massage met de massage voor gezicht, hoofd en hals en je krijgt een 2 uur durende behandeling die voelt als een minivakantie…

1 uur en 30 minuten €67

 

*Massage van gezicht, hoofd en hals.

Deze kan ook in combinatie met de andere massages gegeven worden.

30 minuten €25